Gıda Teknolojisi Alanımız altında yer alan Gıda Kontrol dalı ile tarımsal veya hayvansal gıdaların analizlerini yapabilen, gıda kontrol proseslerini yürüten teknisyenler yetiştirilmekte olup her türlü gıda üretim tesisinde gıda kontrol teknisyeni olarak görev yapabilmektedirler.
Alanımızda 3 adet mesleki laboratuvar bulunmaktadır. Bu laboratuvarlarda gıda hijyeni ve gıdalarda mikrobiyolojik analizler, gıda muhafaza ve ambalajlama teknikleri, gıda üretim teknolojileri, gıda kalite kontrol ve gıda üretim makineleri konularında uygulamalı eğitimler verilmektedir.
Okulumuzda Anadolu Teknik Programı uygulanmakta olup Gıda Teknolojisi alanına her yıl 30 öğrenci liselere giriş sınavı puanı sonucuna göre kaydedilmektedir. 9-10 ve 11. sınıfta mesleki uygulama dersleri ile ortak dersleri gören öğrencilerimiz 12. sınıfta seçtikleri akademik destek paketine göre (sayısal, sözel, eşit ağırlık veya yabancı dil) üniversite sınavına hazırlık kapsamındaki dersleri almaktadır.
Alan öğrencilerimizin 9-10 ve 11. sınıf sonunda toplam 40 iş günlük staj eğitimini de tamamlamaları gerekmektedir. Öğrencilerimiz stajlarını gıda üretimi, analizi ve işlemesi yapan resmi veya özel kurumlarda yapabilmektedir. Mezun olan öğrencilerimize meslek lisesi diploması yanında "İş Yeri Açma Belgesi" de düzenlenmektedir.
Gıda Teknolojisi Alanı tanıtım filmini izlemek için buraya tıklayınız.
Kaynak: http://www.alantercihleri.com/
Adres:
Murat Reis Mah. Çavuşdere Cad. Şehit Aydın Canay Sok. No 28/1 Üsküdar/İSTANBUL
Telefon
02165530076