2020-2021 öğretim yılında okulumuz da E-twinning faaliyetleri yeni proje devam ediyor.
Bölge çalıştayında yazılan "Güvenli Uret, sağlıkla Tüket" e-twinning projesi Avrupa Ajansı tarafından 14 .03.2021 tarihinde kabul edilmiştir.
Proje de çalışacak öğrencilerden veli izinbelgesi alınmıştır. E- güvenlik veproje davranış kurallarına anlatılmıştırOkulumuz Gıda Teknolojisi Alanından 2 öğretmen,ve 12 TG sınıfından 4 öğrencimiz projede çalışacaktır.
30.04.2021 cuma saat 21.00 da zoommeeting de toplantı düzenlenmiştir. Proje ortakları iletanışma, ve görev dağilimı, yıllık çalışmanınplanlaması hakkında bilgilendirme, öğrencinin portala kayıtları, proje işleyişi, genel proje davranış kuralları, internet güvenliğikonularında ğğretmenimiz projede ortaklarına , öğrenci ve velilerine sunum yapmıştır. Portal kullanımı konusunda uygulamalı örneklemelerle anlatımı devam eden toplantı sorularcevaplanmıştır.
Proje Üyeleri;
Kurucu : Mustafa Temiz:Yiyecek içecek Hizmetleri –Ünye MTAL Ünye/ Ordu
Kurucu :Kenan Demirci : Yiyecek içecek Hizmetleri –Fatsa MTAL Fatsa/ Ordu
Üye :Fatma Gülcan Onur :Gıda Teknolojisi - Selimiye MTAL Üsküdar / İstanbul
Üye: GanimeNazan Oskay,Gıda Teknolojisi - Selimiye MTAL Üsküdar / İstanbul
Üye : Pınar Türkmenoğlu : Yiyecek içecek Hizmetleri - Meram MTAL-Meram / Konya
"Güvenli Üret, Sağlıkla Tüket" Projesi hakkında
Proje hakkında
Bu projede öğrencilerimizde doğru beslenme, güvenli ve hijyenik gıda üretimi, gıda ambalajlarının doğru okunması konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Proje sürecinde öğrenciler tarafından web2 araçları ile etkinlikler yapılarak, öğrencilere 21. yy. becelerininin kazandırılması amaçlanmaktadır.
HEDEFLER
1.Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak
2. Güvenli ve hijyenik gıda üretiminde farkındalık oluşturmak
3. Gıda ambalajlarını doğru okuma becerisi kazandırmak
4. Meslek derslerinde web 2.0 araçlarını kullanarak öğrencilerin kazanımlara ulaşmasını sağlamak
5. İşbirlikçi web 2.0 araçlarını kullanarak ortak okul öğrencileri arasında iletişim ve işbirliği yapmak,
6. Akran öğrenimi yöntemi ile öğrenmeyi kalıcı hale getirmek
ÇALIŞMA SÜRECI
Mart
1. Proje ortakları tanışma webinarı
2. Proje tanıtımı
3. Öğrenci seçimi ve Twinspaceye kayıt
4. Proje kuralları ve e-güvenlik hakkında bilgilendirme
5. Proje logo ve posterlerinin hazırlanması
6. Kurucuların iş bölümü
Nisan
1. Yeterli ve dengeli beslenme
2. Güvenli ve hijyenik gıda üretimi
Mayıs
1. Gıda ambalajlarının doğru okunması
2. e Twining Gününün kutlanması
3. Takım çalışmaları
4. Eksik çalışmaların tamamlanması
BEKLENEN SONUÇLAR
Öğrencilerde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık açısınından önemini fark eder
Güvenli ve hijyenik gıda üretimi konusunda farkındalık kazanır
Gıda ambalajlarını doğru okur
İletişim, işbirliği ve sosyal beceri geliştirir
Web 2.0 araçlarını amacına uygun kullanarak dijital okur yazarlık becerisi kazanır
Proje sosyal medya hesaplar:
https://www.facebook.com/Produce-safely-consume-with-health-104127385126108/
https://guvenliuretsagliklatuket.blogspot.com/
https://twinspace.etwinning.net/168144/home
Adres:
Murat Reis Mah. Çavuşdere Cad. Şehit Aydın Canay Sok. No 28/1 Üsküdar/İSTANBUL
Telefon
02165530076